TRI4 Triathlon

Samarbejdspartnere

 
TRI4's facebook side..


TRI4's facebook gruppe for medlemmer..


Om løbetræningen
Klubbens løbetræning består som udgangspunkt af interval-baseret træning, hvor der igennem sæsonen arbejdes med hastighed/teknik, bakketræning, tempo-intervaller, syregrænse (AT)-intervaller og VO2-max-intervaller. Hver af disse intervaltyper har sit formål og ligger på forskellige tidspunkter på sæsonen, således at sener og muskler tilpasses den stigende belastning.
Frem imod starten på sæsonen suppleres denne opnåede nye styrke og base, med stadig højere intensitet. AT-træning er essentiel det meste af året, hvor egentlig VO2-max træning kun vil forefindes op til sæson-start, for at finjustere løbeformen.
 
Sæsonplan
Igennem vinteren anbefales det at gå langsomt til værks, især hvis man ikke har flere års løbeerfaring og derfor ikke kender sin krops begrænsninger. Det er oftest på løbet, at triatleter bliver skadet grundet for høje ambitioner i forhold til løbemængde og intensitet. Husk på, at det er bedre at få for meget restitution frem for at ende med en overbelastningsskade, som kan ødelægge en hel eller halv sæson. Hvis du er i tvivl, så tag en ekstra hviledag.

I off-sæson (oktober - februar/marts) er fokus på at udvikle din modstandsdygtighed over for skader og på at arbejde med din løbeteknik/-form. Dette gøres igennem bl.a. udholdenheds- og teknikintervaller med (op til) AT-intensitet, længere varighed og moderat/kort pause.
Igennem vinteren kan benyttes bakketeknik og bakketræning for at opbygge styrke og kraftudvikling, som senere vil blive udnyttet på de flade strækninger, hvor det bliver omsat til rå hastighed og udholdenhed.

Igennem vinteren vil der ikke blive løbet intervaller med all-out-intensitet til udmattelse. Det hører ikke træningen til, at vi laver konkurrencer med all-out-præstationer, da der er alt for stor risiko for skader og overbelastning.
Anbefalingen lyder derfor på at holde igen med intensiteten og at arbejde med at opbygge en kontinuitet i den ugentlige løbetræning.

Forsøg at dele dine ugentlige antal km ud på 3-5 løbepas, således at hvis du løber 30 km om ugen, så løbes der 6 km pr. løbepas som gennemsnit (30  km/5 = 6 km).
Som hovedregel skal du undlade at øge din løbemængde med mere end 5-8% pr. uge. Hvis du derfor løber 30 km i denne uge, må du kun øge med 1.5 km i næste uge og så fremdeles.