TRI4 Triathlon

Samarbejdspartnere

 
TRI4's facebook side..


TRI4's facebook gruppe for medlemmer..

Generelt

TRI4 er en triatlonklub, der dækker hele bredden inden for sporten: Lige fra nybegyndere og motionister til jernmænd og -kvinder samt triatleter på eliteniveau. Hvis du vil dyrke triatlon på eliteniveau, kan du under "TRI4 Elite" se, hvad det kræver af dig.

TRI4 lægger vægt på det sociale, og de fleste af os mødes for at tilbringe nogle gode timer sammen og samtidig holde formen ved lige eller forbedre den.

Nybegynder og motionist
Som nybegynder og motionist skal du for din egen skyld helst være i nogenlunde form, så du følge med lidt ad vejen i vores træningspas. Derfor har vi disse vejledende krav og niveauer for de enkelte sportsgrene:

Svømning

Vi har desværre ikke kapacitet til at lære folk at svømme crawl helt fra bunden, så man skal kunne crawle 400 meter for at kunne være med til klubtræningen, og så er man i begynder klassen.

Tiderne der er angivet er ca. tider, og udgangspunkter så i(medlemmerne) bedre kan se hvilken træning der passer bedst til jer.

Begynder:

Kan svømme crawl ca. 400 meter, uden at holde pause.

Øvede:

Denne grupper er den største gruppe i klubben. Typisk kan folk svømme mellem 1.10 og 1.45 på en 100 meter max, og på en 400 meter er man omkring 6 min og 8 ½ min., hvis man svømme max.

Meget øvede:

Ca. 1.00 - 1.10 på 100 m max, og 5.45 eller hurtigere på 400 m max.

Cykling
Du skal gerne kunne holde et tempo på mindst 25 km/t. Desuden skal du kunne skifte slange på din cykel, hvis du punkterer.

Vores cykeltrænere lærer dig at køre i gruppe, ligge korrekt på hjul, have god svingteknik og meget andet. Se desuden info om holdkørsel under menupunktet Cykling.

Løb
Du skal som minimum kunne holde et grundtempo på 6 minutter pr. km uden pause. Onsdag har vi hold, som er defineret ud fra ens grundtempo, som løber henholdsvis 6:00, 5:30, 5:00 og 4:30 min. pr. km til opvarmning og afjog. Du skal derfor som minimum kunne følge dette tempo ud til stedet hvor vi løber intervaller. Oftest er der 2-4 km ud til dette startpunkt.

Hvis du ikke er der endnu, anbefales det at du løber 2-3x om ugen for dig selv efter et begynderprogram som fx:

 

1

2

3

I alt

Uge 1

15 min.

17 min.

15 min.

47 min.

Uge 2

17 min.

17 min.

17 min.

51 min.

Uge 3

20 min.

20 min.

16 min.

56 min.

Uge 4

18 min.

24 min.

20 min.

62 min.

Uge 5

20 min.

28 min.

20 min.

68 min

Osv.

    

Fortsæt stille og roligt med at øge din ugentlige mængde. Øg med max 10% pr. uge. Løb roligt i starten, og efterhånden som du finder en fast rutine kan du øge intensiteten lidt.
Løb med en rank ryg og hold din kadence høj (gerne 90 skridt pr. min (NB! kun højre ben målt)).

Vores løbetrænere lærer dig at løbe intervalløb, bakkeløb og andre teknikker, som kan forbedre din løbeform.